6 причини да изберем фирма при почистване на килим

Несъмнено има куп основателни причини, поради които е много по-добре да се обърнем към фирма за пране и почистване на килими, отколкото да се мъчим сами да поддържаме хигиената на нужното ниво - нещо което няма как да постигнем със същия успех.Как да изберем фирма

Факт е че много хора пренебрегват това и се опитват да се справят сами. Докато резултат обикновено има и килимът наистина е поне малко по-чист, то за по задълбочено и трайно почистване с домашни средства и дума не може да става. Ето няколко ползи от това да се доверите на професионалистите в областта.

Вижте 6 причини защо да изберете фирма при почистване на килими

1. Ще спестите пари

Колкото и да ви се струва нереално, обикновено почистването на текстилните подови настилки от специализирана фирма за пране на килими излиза доста по-евтино, отколкото ако се опитаме да се справим със задачата сами.

Само си представете колко време и усилия ще изхабите, колко ще ви струват препаратите, които трябва да изразходвате, след това трябва да изперете дрехите си за това, че сте пълзели по пода докато чистите и какво ли още не.

2. Борба срещу алергиите

Фирмите за пране на килими могат да бъдат доста успешни в намаляването на риска от поява на астматични пристъпи и обостряне на алергии. Те могат успешно да се справят с акарите и да намалят тяхното развъждане в бъдеще, така че да стане средата у дома много по-здравословна.

3. Няма нужда да махате килимите

Много хора, които през годините страдат от алергии към прах и акари, за да се предпазят от влошаване на състоянието решават да се избавят от всички подови настилки с текстилен характер, но това абсолютно не е необходимо. Можете съвсем спокойно да използвате килимите, които харесвате, стига да са професионално почистени.

4. Без петна по килима

Понякога в резултат на влизане у дома с мръсни обувки или от храна паднал на пода се появяват петна, които в последствие не могат да бъдат отстранени. Това остава много грозни следи и в повечето пъти дори и най-ефикасните препарати от магазина се оказват безпомощни. Иначе обаче не малко, което може да се направи. Много от фирмите за пране на килими разполагат с по-силни препарати, които са предназначени за бизнеса и които са много по ефективни. Те могат да се справят дори и с петна, които до сега сте се опитвали да почистите безуспешно.

5. Край на лошата миризма

Много често килимите са източник на лоша миризма, което се дължи на некачественото почистване, което сме се опитвали да направим сами, на замърсяване от домашните любимци, на стъпването с боси крака или чорапи по текстилната тъкан за дълъг период от време и много други. Професионалното пране на килима ще унищожи всички бактерии, които причинявал лоши миризми и ще остави един чист килим, което сериозно ще подобри въздуха във вашия дом и ще създаде чувство за свежест.

6. По-безопасно за децата и домашните любимци

Много често децата и домашните любимци играят на пода, което създава рискове да погълнат опасни паразити. Професионалното изпиране на килима или мокета у дома ще доведе до значително намаляване на тези рискове. Разбира се, подът няма как да достигне чистотата на кухненската маса например, но все пак значително ще намалее риска от разнасянето на паразити.